• 2-3 æbler fx ingridmarie (ca. 200 g)
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maplesirup
  • 1/2tsk kanel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk honing
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg (delt)
  • 1 dl mælk
  • smør til stegning

Det her er sandsynligvis de bedste pandekager jeg har smagt! deres konsistens minder lidt om american pancakes, men de er lidt mere luftige, og så gør æblerne og kanelen dem jo ikke værre! kan også serveres med en klat cremefraiche.

1. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. “Mariner” dem i sirup, sukker og kanel.

2. Pisk æggehviderne stive.

3. I en anden skål blandes de øvrige ingredienser og æggehviderne vendes forsigtigt i.

4. Varme en god slip-let pande og smid lidt smør på. Arranger ca. 4 både æbler på den smeltede smør og hæld pandekagedej over. Arranger endnu 4 æblebåde ovenpå dejen. Vend pandekagen når de nederste æbler og dejen er blevet gyldne.

Server med sirup eller cremefraiche.
Velbekomme:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.