• DEJ:
  • 1 kop mælk/vand
  • 4 ½ kopper mel
  • 1 ½ kop smør
  • 1 lille tsk bagepulver
  • 1 tsk “mahlabe” (hvidt krydderi - fås i arabiske butikker) - kan udelades
  • 1 tsk “bhar ka’ek” (blandingskrydderi med bl.a. anis, nelliker, muskat, og kanel - fås i arabiske butikker)
  • FYLD:
  • Ca. 700 g færdig dadelmasse (eller 1 kg dadler, udstenede og finthakkede)
  • 1 spsk orangeblomstvand
  • PYNT:
  • 1 kop sesamfrø
  • 1 sammenpisket æg blandet med lidt koldt vand til pensling

Alle ingredienser til dejen blandes og æltes godt. Dejen skal være lidt fedtet, men slippe bordet.
Stil dejen til side, mens du laver dadelfyldet.

Dadelmassen varmes forsigtigt op i en tykbundet gryde sammen med orangeblomstvand 4 – 5 min. Rør rundt imens.

Tænd ovnen på 200 grader.

Dejen deles i to, og den ene del rulles ud til en tynd plade på et melet bord. Pladen skal være ca. 20 x 40 cm. Skær den gerne til, så pladen er lige. Ca ⅓ af dadelmassen rulles ud (gøres nemmest mellem to stykker husholdningsfilm) og lægges ovenpå dejpladen. Herefter rulles dejpladen sammen med dadelmassen som en roulade, og lægges til side. Fortsæt på samme måde med resten af dejen og dadelmassen.

Drys sesamfrø ud på bordet, og rul den første roulade ovenpå, så sesamfrøene hænger fast. Tryk rouladen flad, først med fingrene, så med et let ‘rul’ med kagerullen.
Flyt den flade roulade over på en bageplade med bagepapir, og skær den med en skarp kniv i 1 ½ cm brede stykker på skrå. Lav lidt mellemrum imellem hver kage, når du placerer dem på bagepladen.
Når alle kager er skåret, pensles de med æggeblandingen og bages i den varme ovn, til de er gyldne, ca 20 – 30 min.