• BUND:
  • 200 g digestive kiks
  • 100 g hvid chokolade
  • 90 g smeltet smør
  • LAG 1:
  • 400 g flødeost
  • 80 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vanilje
  • LAG 2:
  • 4 dl creme fraiche (min. 18%)
  • 50 g sukker
  • ½ tsk vanilje
  • PASSIONSFRUGT-GELÉ:
  • 10 passionsfrugter
  • 5 spsk sukker
  • 1 blad halal-husblas (de er længere end normale husblas fra svin)

Elsker man cheesecake, så vil jeg på det kraftigste opfordre til at man prøver sig med denne vildt lækre passionsfrugt-cheesecake! 🙂 Den har den perfekte kombination med den søde cheesecake og den lidt syrlige passionsfrugt.

BUND:

Smelt smørret og lad det afkøle. Knus kiks i en foodprocesser, blender eller i en pose. Hak chokoladen groft, og bland det med de knuste kiks og smør. Fordel kikseblandingen i en springform (der er så meget smør i bunden, så jeg behøvede ikke at smøre min form først), og pres den flad og tæt med en ske.

LAG 1:

Bland flødeost, sukker, æg og vaniljesukker til en ensartet masse. Hæld blandingen over kiksebunden og bag ved 200 grader i 25 min.

LAG 2:

Bland creme fraiche, sukker og vanilje. Dette hældes over cheesecaken, når den er kølet af og er blevet fast.

Bag cheesecaken igen ved 200 grader i 15 min.

Lad kagen afkøle helt – gerne natten over.

PASSIONSFRUGT-GELÉ:

Skrab al frugtkød ud af passionsfrugterne, og kog det langsomt op i en gryde. Sigt herefter kernerne fra, og kom den rene saft tilbage i gryden. Tilsæt sukker. Udblød husblasen i koldt vand indtil den er helt blød (3-4 min), vrid husblasen fri for vand og kom den i gryden. Lad det stå ved lav varme i 2 min, og tag gryden af varmen. Smag evt. til med mere sukker. Lad det køle lidt af, og hæld det over din færdige cheesecake. Lad kagen stå på køl i 2 timer, så geléen kan stivne.

Velbekomme! 🙂