- BUND:
- 200 g digestive kiks
- 100 g hvid chokolade
- 90 g smeltet smør
- LAG 1:
- 400 g flødeost
- 80 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk vanilje
- LAG 2:
- 4 dl creme fraiche (min. 18%)
- 50 g sukker
- ½ tsk vanilje
- PASSIONSFRUGT-GELÉ:
- 10 passionsfrugter
- 5 spsk sukker
- 1 blad halal-husblas (de er længere end normale husblas fra svin)
Elsker man cheesecake, så vil jeg på det kraftigste opfordre til at man prøver sig med denne vildt lækre passionsfrugt-cheesecake! 🙂 Den har den perfekte kombination med den søde cheesecake og den lidt syrlige passionsfrugt.
BUND:
Smelt smørret og lad det afkøle. Knus kiks i en foodprocesser, blender eller i en pose. Hak chokoladen groft, og bland det med de knuste kiks og smør. Fordel kikseblandingen i en springform (der er så meget smør i bunden, så jeg behøvede ikke at smøre min form først), og pres den flad og tæt med en ske.
LAG 1:
Bland flødeost, sukker, æg og vaniljesukker til en ensartet masse. Hæld blandingen over kiksebunden og bag ved 200 grader i 25 min.
LAG 2:
Bland creme fraiche, sukker og vanilje. Dette hældes over cheesecaken, når den er kølet af og er blevet fast.
Bag cheesecaken igen ved 200 grader i 15 min.
Lad kagen afkøle helt – gerne natten over.
PASSIONSFRUGT-GELÉ:
Skrab al frugtkød ud af passionsfrugterne, og kog det langsomt op i en gryde. Sigt herefter kernerne fra, og kom den rene saft tilbage i gryden. Tilsæt sukker. Udblød husblasen i koldt vand indtil den er helt blød (3-4 min), vrid husblasen fri for vand og kom den i gryden. Lad det stå ved lav varme i 2 min, og tag gryden af varmen. Smag evt. til med mere sukker. Lad det køle lidt af, og hæld det over din færdige cheesecake. Lad kagen stå på køl i 2 timer, så geléen kan stivne.
Velbekomme! 🙂