• Til bund:
  • 3/4 pakke digestive (smuldret)
  • 2 spsk smør smeltet
  • Til fyld:
  • 4 æg
  • 200 ml sukker
  • 1 tsk vanilie
  • 600 g flødeost (3 pakker)
  • Til toppen:
  • 1 pk cremefraiche 9%
  • 1 tsk vanilie
  • 1 spsk sukker
  • 1 pose frosne bær (evt. friske)

Familiens berømte cheesecake, som man bare ikke kan få nok af. Der er ikke et øje tørt ved bordet, og man skal være virkelig underlig hvis man ikke tager en nummer to portion:)

1. Kiksne og den smeltede smør smuldres godt sammen på et stykke bagepapir i en rund form som kagen skal bages i, så kiksen suger al smøren til sig. Pres kiksemassen ud i bunden af formen, til et tyndt lag.

2. Æg, sukker og vanilie piskes rigtig godt sammen, til det bliver en hvid tykkere masse. Flødeosten  tilsættes og der piskes yderligere til en ensartet masse. hæld osteblandingen ud over kiksebunden og stil formen i midten af ovnen og bad i ca. 35 min ved 180 grader (ikke varmluft). Kagen er færdig når den er lidt gylden nogen steder på overfladen, og hvis man stikker en bagenål i den er den tør.

3. I mellemtiden rører man blandingen af cremefraiche sammen (cremefraiche, sukker og vanilie). Denne spredes ud over kagen mens den er varm.

4. Stil nu kagen til afkøling, helst til dagen efter, eller mindst 4 timer. Jo mere man afkøler en cheesecake jo bedre smager den.

5. Varm bærene varmes lige akurat op i en kasserole, så evt. bakterier dør og afkøles før de spredes over den afkølede kage.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.