• 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 9 dl mel
  • FYLD:
  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk kanel
  • Æg til pensling

Smelt smøret. Opløs gær i mælk, og tilsæt den afkølede smør. Bland æg, sukker, salt og kardemomme sammen, og tilsæt til sidst melet. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Imens laves fyldet. Smelt smør, sukker og kanel.

Når dejen har hævet, rulles den ud til en stor firkant. Fordel fyldet på dejen, og rul dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i tykke skiver (ca. 1 cm), og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i 30 min.

Sneglene pensles med æg og bages ved 225 grader i 10 min.

Pynt evt. med hvid glasur –> Bland en skål flormelis med en smule (!!) vand. Tilsæt meget lidt vand ad gangen, indtil glasuren har fået ønsket konsistens.

Billede credit