- 230 g sukker
- 2 store æg
- 210 g mel
- 1 tsk natron
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk salt
- 1,5 dl olie
- 3 bananer
- 2 spsk. mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 75 g hakkede nødder (jeg brugte mander og valnødder)
Pisk (ca. 3 min med elpisker) æg og sukker sammen, til du får en hvid æggesnaps. Bland herefter de resterende tørre ingredienser i en anden skål. Tilsæt olie i æggesnapsen (hæld langsomt!). Mos bananerne, bland det med mælken, og hæld det op i æggesnapsen. Pisk godt. Tilsæt melblandingen, og vend den forsigtigt i, således at kagen bliver dejlig luftig. Vend til sidst nødderne i dejen.
Kagen skal bage ved 16o grader varmluft i ca. 45 min, hvis man bruger et lille ovnfast fad, og ca. 1 time, hvis man bruger en rugbrødsform. Du kan evt. dække kagen med smeltet chokolade eller chokoladeglasur.
Kagen skal bage ved 16o grader varmluft i ca. 45 min, hvis man bruger et lille ovnfast fad, og ca. 1 time, hvis man bruger en rugbrødsform. Du kan evt. dække kagen med smeltet chokolade eller chokoladeglasur.