• BUNDEN:
  • 300 g digestive kiks
  • 150 g smør
  • KARAMELSAUCE:
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
  • CHEESECAKE:
  • 400 g flødeost
  • 3 spsk flormelis
  • 3,5 dl fløde
  • TOPPING:
  • Chokoladesovs
  • 150 g hakkede hasselnødder
  • 1 pakke Toffifee

Den bedste chokolade i hele verden, lavet om til en lækker cheesecake.. Do I need to say more?  😯

Smelt smørret, knus kiksene i en blender, og bland de to ingredienser. Pres kikseblandingen ned i en springform og bag den ved 200 grader i 10 min. Lad bunden køle af mens du laver karamellen.

Kom sukker og 1 spsk vand i en gryde og lad det koge op ved middel varme indtil sukkeret har fået en gylden brun farve. Tilsæt herefter smørret i små portioner under omrøring. Lad de koge i et minuts tid, og tag gryden af varmen. Tilsæt piskefløde, lidt ad gangen under omrøring. Sæt gryden tilbage på varmen, indtil den ønskede konsistens opnås. Tag karamellen af varmen, tilsæt vanilje og den karamellen køle helt af.

Bland flødeost og flormelis med en håndmixer, til du opnår en cremet konsistens. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt i flødeosten med 3/4 af den afkølede karamel. Resten af karamellen bruges til topping.

Kagen skal nu samles. Fordel chokoladesauce, lidt karamelsauce hakkede hasselnødder og hakkede Toffifee  (gem 6-8 stk til pynt på toppen af kagen) over kiksebunden. Kom herefter flødeostblandingen ovenpå. – Kagen kan også laves i to lag, således at man kommer halvdelen af flødeostmassen på, et lag toppings som i bunden og resten af flødeostmassen -.

Pynt toppen af cheesecaken med hakkede hasselnødder, karamel- og chokoladesauce samt hele Toffifee.

Velbekomme! 🙂