• 2-3 kyllingfileter (man kan også bruge chicken wings eller små drum sticks)
  • 1 dl mel
  • 1,5 spsk fish sauce
  • 3 spsk tamarind sauce
  • 1/2 dl thai sød chili sovs
  • 3 spsk sriracha
  • 1/2 dl brun farin
  • 2 spsk saltede peanuts
  • 1 spsk finthakket hvidløg
  • 1 spsk hakkede forårsløg
  • 1 spsk hakkede koriander
  • Olie til friture
  • Oil for deep frying

Min mand og jeg har rejst en del i Asien og har siden udviklet en helt speciel kærlighed til asiatisk mad. Jeg lavede denne ret en dag til iftar, og min mand fik den spist på ingen tid! Den er SÅ lækker og rig på asiatiske smage, at man helt drømmer sig tilbage til de smukke omgivelser 😉

Og før du bliver helt skræmt over de mange fremmede navne på sovse, så prøv en søgning på google, og så vil du se at de fleste sovse kan fås hos din lokale grønthandler til billige penge 🙂

Sovsen: Bland tamarind sauce, brun farin, sriracha, thai sød chili sovs og fish sauce i en stor pande ved medium varme, og rør godt indtil sovsen reduceres og bliver lidt tykkere. Tag den af varmen.

Kylling: Dub filetterne helt tørre i køkkenrulle, skær filetterne i passende (lige som du ønsker) størrelser og vend dem i mel, let krydret med salt og peber. Frituresteg kyllingerne i varm olie, og tag dem op efter 6-8 minutter, når de lige netop har opnået en let gylden farve. Lad kyllingerne dryppe af i ca. 5 minutter, før du igen steger dem i den varme olie indtil de er crispy og gyldne.

Kom den finthakkede hvidløg i en si og frituresteg indtil de er gyldne i den varme olie. “Hejs” hele sien med hvidløget ned i den varme olie – ellers får du problemer med at skulle finde alle de små stykker i olien 😉

Hak peanuts, koriander og forårsløg fint og bland halvdelen heraf med kylling og sovsen i en stor skål. Server på en tallerken og pynt med hvidløg og de resterende peanuts, koriander og forårsløg.

Velbekomme! 🙂