• DEJ:
  • 200 g mel
  • 150 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 knivspids salt og peber
  • FYLD:
  • 230 g rejer
  • 1 spsk smør
  • 100 g reven ost
  • SAUCE:
  • 4 spsk mel
  • ½ liter mælk
  • 4 spsk smør
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 knivspids revet muskatnød

DEJ: Kom mel, salt og peber i en skål. Bland det bløde smør og æggeblommen i. Arbejd dejen til en smidig og glat dej, og lad den afkøle en halv time i køleskabet. Smør tærteformene. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud. Skær små cirkler i dejen, der passer til tærteformene (brug evt. tærteforme til at stikke dem ud med) – dette skal skabe tærtebunden. Pres dejen ned i tærteformene, og stik huller i med en gaffel. Bag i forvarmet ovn ved 160 grader i 5 min.

SAUCE: Sæt en gryde over, og tænd på medium varme. Kom melet i gryden, og tilsæt salt, peber og muskat. Tilsæt smør, og rør godt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og sørg for at røre godt hele tiden så det ikke brænder på. Når alt mælken er tilsat, og saucen har fået en konsistens ligesom yoghurt, tages den af varmen. (Hav tålmodighed, det tager lidt tid før den bliver tyk)

FYLD: Smelt smøret på en varm pande, og tilsæt rejerne. Lad rejerne stege i et par minutter, og tag dem af varmen.

Kom en skefuld sauce på hver tærtebund, og kom et par rejer på (antallet afhænger af størrelsen på tærterne). Kom til sidst reven ost på tærterne, og bag dem igen ved 160 grader i 15 min.

Velbekomme!

 

Billede credit