• Til kødboller:
  • 450-500 gram hakket kyllingekød
  • 1 dl. mel
  • 1 æg
  • 1 revet løg
  • 1,5 dl. mælk
  • salt og peber (evt. anden krydderi)
  • -
  • Til krydderbuket:
  • 1 laubærblad
  • et par nellikerfrø
  • et par kardemommefrø
  • 1 løg
  • en gulerod
  • et par kviste krydderurter (persille, timien mf.)
  • salt
  • vand
  • -
  • Til karrysovs:
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 3 tsk karry
  • 2 spsk mel
  • 4-8 dl. bouillon fra kødbollerne
  • 1 dl fløde
  • lidt revet muskat
  • salt og peber

Jeg fik sådan lyst til duften af karry og hvad er bedre end så at lave boller i karry… Jeg har lavet en lidt anden udgave og brugte hakket kyllingekød i stedet for okse. Jeg servede den sammen med løse ris og en hurtig råkost af gulerod og æble med en dressing af hvidløg, citron og olivenolie. Det smagte herligt og farverne passede så fantastisk godt sammen:)

1. Sæt  saltet vand over i en gryde med stor overflade og tilsæt krydderbuketten. Bland alle ingredienserne til kødbollerne rigtig godt i et par minutter, evt. med en håndmixer. Farsen skal være lidt lind i det.

2. Når vandet koger, dyppes en teske ned i vandet og man former små kødboller med skeen og ens håndflade. Kødbollerne smides i den kogende vand og koges indtil de er faste (8-10 min) det kan kun koges et lag kødboller ad gangen.

3. Når alle kødbollerne er kogt færdige siges suppen og gemmes til brug i karrysovsen.

4. Løget hakkes fint og æblet skrælles og rives. løgene dampes til de er bløde i lidt smør. de må ikke tage farve. Æblet og karry tilsættes og svitses i et par minutter.

5. Melen tilsættes og det røres kraftigt og hele tiden indtil al melen er blevet optaget i løgblandingen. Begynd nu at tilsætte lidt bouillon i lidt efter lidt mens der piskes konstant. Bliv ved indtil sovsen har fået en passende tykkelse. Husk på at sovsen bliver endnu tykkere når den bliver lidt afkølet.

6. Tilsæt nu fløden, muskat og kødbollerne og lad retten stå og små simre i ca. 10-15 minutter så smagen fremhæves rigtig godt.

7. Server med råkost og løseris. Velbekommen:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.