- Til 12 stk:
- 125 g blødt smør
- 2 1/2 dl sukker (ca. 250 g)
- 2 æg (str. mellem)
- 3 3/4 dl hvedemel (ca 225 g)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 2 spsk stødt kanel
- en håndfuld friske valnødder
- 2 dl sødmælk (el. letmælk)
- Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer
- Kom det ene æg i og pisk godt. tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig
- Bland mel sammen med bagepulver, vaniljesukker samt de andre krydderier
- Vend det ( drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken
- Tilsæt valnødderne allersidst og bland det godt i dejen
- Fordel dejen i en mellemstor bradepande der dækket med bagepapir
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader
- Pynt med drysset flormelis efter behag
Tips: man får en rigtig lækker og luftig kage hvis man bruger en bagemaskine.
Når man bager en kage og mærker efter den stadig ikke er helt færdig (med en gaffel/kniv), kan man dække den med noget bagepapir, så kagen ikke bliver for mørk
God fornøjelse;-)