• Dej:
  • 1 kg hvedemel
  • 1 halv pak gær (hvis man bruger tørgær tilsætter man 1 spsk)
  • 1 ½ spsk sukker
  • 1 spsk salt (hvis man kan lide salt kan man tilføje 1 og 1/4 spsk)
  • 1 ½ spsk tør mælk (hvis man ikke har tør mælk kan man tilføje 1 dl mælk)
  • ½ dl oliven olie
  • ½ dl solsikke olie
  • ½ l lunket vand
  • Kød:
  • ½ hakket kød
  • 4 stk tomater
  • 2 løg
  • 3 spsk olie
  • 2 stk salt
  • ½ stk paprika
  • ½ stk "7. krydderier"
  • ½ stk kófte krydderi
  • 1/4 stk stødt muskat
  • Ost fyld
  • 250 g revet mozzarella
  • 500 g feta ost
  • 1 æg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk black seed
  • Lidt basilikum og oregano

Dej
Alt tør ingredienser blandes sammen. Gær blandes op sammen med lidt vand og tilsættes til tør ingredienserne sammen med olien, mælk og vand. Æltes godt og grundigt i 10 minutter. Lad det stå i 2-3 min for at hæve. Imens klargøre man kagerulle, en cirkelform udstik (ca. på størrelse med et stort glas), ovenpladerne med bagepapir og olie til pensling.

Du deler dejen ud i nogle mindre stykker og ruller dejen ud med kagerullen. Udstik med formen. Vend dejen om på den anden side og kom fyldet i. Luk dejen ved at klappe til firekant (se billede). Fyld ovenpladen og pensel dem med olie (kan undlades). Sæt dem ind i oven. Oven sættes på 250 grader og bages til de er gylden røde og sprøde.

Kød fyldt
Pil løgene og blend/hak dem grov-fin. Skræl tomaterne og blend/hak dem grov-fin. Bland tomaterne, løgene og kødet (råt) sammen med krydderierne, salt og olie.

Ost fyld
Smuldre fetaosten og blandes op med revet mozzarella ost. Et æg tilsættes og blandes sammen med osten, sammen med sesamfrø, black seed, basilikum og oregano.