• 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 500g magert, hakket oksekød
  • 2 spsk marokkanske krydderier
  • 1,5 dl tomatsauce
  • 100g fedtfattigt fetaost, smuldret
  • 16 ark fillodej
  • Olivenolie
  • 8 tomater

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir. Varm olien i en gryde over medium varme. Tilsæt løg. Kog i 3 minutter eller indtil de er møre. Tilsæt hakkekødet og 1 spsk. krydderier. Kog under omrøring med en træske i 5 minutter eller indtil det bliver brunligt.
2. Tilsæt tomatsauce, salt og peber. Kog i 5 minutter igen, eller indtil det tykner. Stil det i køleskabet indtil det bliver koldt. Rør fetaen i.
3. Pensl 1 ark fillodej med olie. Læg et andet ark fillodej ovenpå. Fold arkene i halve – kort kant mod kort kant. Pensl kanterne let med olie. Fordel en halv kop af farsen langs fillodejens korte kant. Fold siderne, og rul til en pølse. Placér på en bageplade. Gentag dette med det resterende kød og den resterende dej. Pensl til sidst alle rullerne med olie. Drys med den resterende spsk. krydderi. Læg herefter tomaterne på en anden bageplade.
4. Placér bagepladerne i ovnen (bagepladen med tomater skal være under bagepladen med rullerne). Det bages i 25 min, eller indtil rullerne er gyldne og tomaterne er møre. Serveres.

Billede credit: Choo Yut Shing, Creative Commons.