• olie til svitsning
  • 200 g kikærter (1 dåse)
  • 100 g lyse linser
  • 250 g okseinderlår i bittesmå stykker (1cm)
  • 1 bundt finthakkede friske koriander
  • 1 bundt finthakkede bredbladetpersille
  • 3 stilk bladselleri i bittesbittesmå stykker (synes personligt ikke om at man kan tygge på dem)
  • 1 løg, finthakkede
  • 150 g færdigkogt ris (eks. jasminris)
  • 2 pakker marokkansk safran (kan undlades)
  • 200 g tomatkoncentrat
  • 1 bouillon terning
  • 1 eller 2 æg (efter smag)
  • 2 spsk. mel rørt ud i en skål koldt vand
  • 1,5 liter vand
  • salt og peber

1 del:

Løg, bladselleri, koriander og persille svitses i olien i en stor gryde. Derefter tilsættes kikærter, linser og til sidst kødet som skal brunes.

Safran, bouillonterning (smuldret), tomatkoncentrat, salt og peber kommes i. Kom 1,5 l vand i gryden og lad det koge op. Skru derefter ned for varmen og lad det koge i 1 time.

2. del:

Skru op for varmen og hæld melblandingen i suppen, skru ned igen. Tykner i omkring 15 min.

3. del:

Risen kommes i samt æggene der er slået ud i en skål. Giv det 2 -3 min under låg og tag gryden af blusset.

Smager himmelsk med chebakia og dadler som tilbehør.

Oprindeligt tilføjet på Munidas forum Munida.dk/forum. Photo credit: Harira from rofi.