• 250 g semolina
  • 250 ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk gær
  • ½ tsk salt
  • 4 dl varmt vand

Opløs gæren i det varme vand, og bland semolina, mælk, æggeblomme og salt i. Rør det godt sammen. Blend blandingen indtil der ikke er længere er klumper. Lad dejen stå tildækket i 1 time. Varm panden op til medium varme, og fordel lidt dej på panden med en suppeøse. Dejen skal være tykkere end normale pandekager (2-3 mm tykke). Der vil begynde at komme små huller i dejen – dette er helt normalt! Det er netop sådan de skal se ud når er færdige ;-). Tag dem af varmen når bunden er blevet gylden, og der ikke længere fremtræder rå dej.
I Marokko spises de normalt med smør og/eller honning – men spis dem mens de er varme, så smager de bedst!

Besaha! (Velbekomme! 😉 )

 

Billede credit