• 300 g semolina
  • 150 g mel
  • ½ tsk salt
  • vand (ca. ½ liter)
  • 50 g smeltet smør
  • ½ dl olie
  • 400 g hakkekød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kommen
  • ½ tsk peber
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 hvidløg
  • 2 løg
  • 1 peberfrugt
  • 1 tomat
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk olie

Kom semolina, mel, salt og vand i en røremaskine, indtil det er en blød dej. Pas dog på at dejen ikke bliver for våd. Form dejen til små bolde (lidt større end  en golfbold) – for at gøre arbejdet nemmere, kan du blande det smeltede smør med olien, og smørre dette i hænderne, inden du former boldene. Lad det hvile i en halv times tid. Kom olie på en pande, og steg løgene med peberfrugt, tomat, salt, peber, paprika, hvidløg og hakkekød. Lad det stege indtil kødet er gennnemstegt, og fjern panden fra varmen.
Hvis ikke du har gjort det endnu, så bland den smeltede smør med olien, og brug det til at flade boldene ud til en cirkel (ca. 20-25 cm i diameter). SØRG FOR AT DER HELE TIDEN ER GODT MED OLIE-SMØR-BLANDING PÅ DEJEN.  Dine fingere skal være godt olierede 😉
Kom den flade dej på en tør pande, men steg kun den ene side. Mens den ene side steger, kommer man 2-3 spsk af kødfyldet på den ‘rå’ side. Kom nu et andet stykke dej, der også er blevet fladet ud, ovenpå kødfyldet, således at det er dækket helt. Klem forsigtigt de to stykker dej sammen i kanterne således at kødet ikke ryger ud. Alt dette sker mens dejen er på panden ved svag-medium varme. Vend dejen på panden, så begge sider bliver gyldne. Man kan evt. komme mere kød på, og dække det med endnu et lag dej (lidt àlá lasagne).

Velbekomme!

 

Billede credit