• 1/2 bakke østershatte
  • 1/2 bakke kantereller
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille gult løg
  • 1 spsk smør
  • 4 fed hvidløg
  • en håndfuld blandet krydderurter (timian, persille og lidt rosmerin)
  • 3/4 l hjemmelavet kyllingefond eller bouillon
  • 1/4 l madlavningsfløde (18%)
  • 1 spsk maizena blandet op med lidt mælk
  • Salt og peber

1. Hak løgene og hvidløgne fint og steg i smøren indtil de får lidt farve.

2. Rens imens svampene for evt. jordrester. Dette gøres bedst med en lille børste, da man helst skal undgå vand når man renser svampe. Hvis de er alt for beskidte fugtes børsten med lidt vand. Svampene skæres i mindre stykker og tilsættes.

3. Lynsteg ved høj varme i et par minutter og tilsæt de hakkede krydderurter. Steg yderligere et par minutter.

4. Tilsæt nu kyllingefonden og fløden og lad suppen koge ved svag varme i ca. 15 min.

5. Jævn til sidst suppen med maizenablandingen og smag til med salt og peber. bliver suppen for tyk eller tynd kan den reguleres med fond eller mere maizenablanding. Server svampesuppen med et drys persille og hvidløgsbrød.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.