• 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1½ dl røde linser
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 liter kogende vand
  • 1 grøn chilipeber
  • 7 store kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • Peber
  • 1½ dl creme fraishe

Skyl linserne, og hak løg og hvidløg. Svits løg, hvidløg og karry i nogle minutter i en varm gryde med lidt olie.

Tilsæt linserne og tomatpuré. Opløs bouillonterningerne i kogende vand, og hæld det i gryden, efterfulgt af chili, timian, paprika, salt og peber. Lad suppen koge i en halv times tid.

Tilsæt nu kartofler, gulerødder og peberfrugt i tern, og lad det koge videre i 15-20 min.

Purér suppen med en stavblender, og tilsæt til sidst creme fraishe.

Pynt med hakket persille, og prøv evt. med rugbrødscroutoner til.