• 1 hel kylling ca 1400 gr.
  • 3 store løg
  • 4 store kartofler
  • 4 store hele gulerødder
  • 1 squash
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk harissa (tunesisk chili på dåse)
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk sort peber
  • 3 bullion med kylling
  • salt
  • 3 ltr vand
  • 1/2 kg cous cous fin
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 spsk alm. olie uden smag
  • 1 cous cous gryde

start med at tilsætte de 5 spsk olie i en skål med cous cous og en tsk salt. bland det godt sammen så alle cous cous kornene får olie. tilsæt herefter koldt vand så det lige dækker cous cousen. lad det stå og trække til der ikke er mere vand tilbage. tag det nu ud af skålen og over på et stort fad hvor der rigtig er plads til du kan nulre det fra hinanden. den skulle gerne være nem alt afhængig af hvilken kvalitet man køber. synes bestemt ikke dem fra supermarkederne er gode. tag til den arabiske grønthandler og køb det. læg det nu op i den hullede gryde. læg låg på og stil til side. skræl alle grøntsager på nær squash (som skal deles i 4 aflange stykker) og læg dem i en skål med koldt vand så de ikke bliver tørre. rens kyllingen godt med salt og citron og fjern skindet. parter kyllingen i 8 dele og læg brysterne til side. læg resten af kyllingen i den underste gryde sammen med løg og gulerødder. løgene skal være hele og kun skrælles. svits det ved svag varme i ca 5-10 min og tilsæt tomatpure og krydderier. tilsæt nu 1 ltr vand el. til kyllingen er dækket og lad det komme godt i kog. tilsæt nu cous cous gryden og læg låg på. hver 5. minut ca skal du røre i cous cousen så den ikke klumper sammen, tilsæt hele tiden vand i sovsen men ikke for meget. sovnes må ikke være for tynd. den vil trække sig mere sammen jo længere den får lov at koge. når kyllingen er mør men stadig ikke falder fra benet tilsættes kartofler, squash kyllingebryster og kikærter. når retten er færdig hældes cous cousen ud i et stort fad og skilles yderligere ad. tilsæt nu noget af den røde sovs og vend det i til cous cousen får farve. ikke for meget sovs så bliver det smattet. det skal være sådan at de stadig skiller. pynt med grøntsager og kød og server. spises med salat til.

Billede credit: ukcider, Creative Commons.