• SUKKERSIRUP:
  • 450 g sukker
  • 3 dl vand
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk blomstervand
  • MSHABAK:
  • 6 dl grov semolina,
  • 3 dl fin semolima
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand
  • 1 spsk blomstervand
  • 1 spsk vanilje
  • 1 strøget spsk bagepulver
  • 3 spsk tahina 
  • 7 g gær

Mshabak er nok Mellemøstens svar på de marokkanske Chebakiya. Forskellen er bare, at de her er meget nemmere at lave!

Start med at lave sukkersirup:

Bland vand, sukker, blomstervand og citronsaft i en gryde, og lad det koge op, indtil det får en sirup-agtig konsistens. Lad det afkøle mens du laver dine mshabak.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.  I en ny skål opløses gæren i lidt af vandet eller mælken, som lunes lidt. Bland nu de tørre og de våde ingredienser, og rør godt med en grydeske eller lign.

Lad dejen stå 15 min

Varm olie op i en gryde. De skal frituresteges.
Hæld dejen i en sprøjtepose. Tyl er meget afgørende, find måske så bred stjernetyl som muligt. Er hullet i tyllen for lille, bliver der ikke en blød midte, der kan suge sukkersiruppen.

Sprøjt dem ud i olien i spiraler når olien er varm, de skal blive mørke/gyldne. Placer dem direkte over i sukkersiruppen og lad dem derefter dryppe af. Pynt med kokos.

Sa7a w hana! 🙂