• 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 5 spsk olie
  • 300 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dåse tomatpure
  • 4-5 spsk passata
  • 3 spsk oregano
  • 2 spsk timian
  • 250 g revet ost
  • Salt

For ti år siden gik jeg på Mulernes Legatskole, og husker stadig smagen af kantinens pizzasnegle. De var fantastiske! Har mange gange forgæves forsøgt at genskabe Johnnys lækre snegle, MEN nu synes jeg den er der 😍

Lækre, bløde pizzasnegle og godt med ost! Man kan selvfølgelig variere fyldet som man ønsker, men dette er grundopskriften, og den smager også mums!

Oplæs gæren i vandet, tilsæt olie, salt, sukker og til sidst melet*, lidt ad gangen. Lad dejen blive æltet godt. Jeg giver den minimum 5 minutter på røremaskinen. Sørg for at dejen er dejlig blød, og ellers tilsæt lidt ekstra vand.

*Jeg bruger både grahams- og hvedemel, men du kan sagtens nøjes med 500 g hvedemel, hvis du vil have dem helt “hvide”.

Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.

Rul dejen ud til den er ca 20×50 cm og 3 mm tyk. Fordel 3/4 af dåsen af tomatpure på dejen, og fordel passataen i et tyndt lag. Drys herefter med oregano, timian, salt og ost.

Rul dejen op til en pølse, og skær sneglene i ca. 2 cm tykkelse. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20-30 min. Kom resterende tomatpure på toppen af sneglene, før du kommer dem i ovnen.

Bages i 20 min ved 200 grader.