• 2 Kopper mel
  • 1-1½ kopper vand
  • 1 Spsk sukker
  • 1 Spsk gær ca. 15 gram.
  • Olie til stegning.
  • Til sukkerlag:
  • 350 g sukker
  • 3 ½ dl vand
  • 1-2 spsk citron (efter smag)
  • 2 spsk rosenvand (kan undlades)

Opløs gær i meget lidt lunken væske. Pisk det sammen med sukkeret. Hæld melet i og først 1 kop vand, men det skal hældes langsomt i, ikke det hele på én gang, da dejen skal være tyk og en mellemting mellem Yogurt og Labni. En slags meget tyk pandekage dej. Den sidste sidste kop sjatvis, da dejen skal være tyk. Lad det stå i 3 timer med et viskestykke henover for at hæve/trække. Lav i mellemtiden Sukkerlagen da den skal være kold når man lægger Awamee’rne over i.

Når dejen har trukket i 3 timer, varmer du olien op. Pas på ikke for meget varme, da dejen bliver hurtig rød/brun udvendigt men dej indeni. Så når den første er færdig prøv at åbne den op og se om den er okay ellers skal du skue enten op eller ned alt afhængig af hvordan resultatet blev med den første. Man bruger en Spiseske til at putte dejen i olien, gør skeen våd med vand så slipper det lettere. Brug din venstre tommel/pege finger til at skubbe det forsigtigt ned i olien. Når de så har den kulør de skal have så lægges de over i det kolde sukkervand. Lad ligge i lidt så det når at opsuge inden servering.

Oprindeligt tilføjet på facebook gruppen Opskrifter til søstre.
Billedet er fra http://americanmuslimmom.com/awamee-recipe-deep-fried-sweet-balls.