• Til Brownie:
  • 200 g grofthakket mørk chokolade (gerne 70 %)
  • 200 g usaltet smør
  • 250 g flormelis
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • Til cheesecakefyld:
  • 400 g flødeost (philadelphia)
  • 150 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt (der kan selvfølgelig bruges vaniliepulver istedet)
  • 2 æg
  • Hindbærfyld:
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g flormelis
  • 150 g hindbær
  • samt ekstra til pynt

En bageform 30*25 cm, beklædt med bagepapir.

Forvarm ovnen til 170 grader.
Brownie:
Kom chokolade i en varmefast skål over en gryde simrende vand (lad ikke bunden af skålen røre vandet). Lad det smelte jævnt. Kom smør og flormelis i en røremaskine med en flad spartel, og pisk, til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til alt er godt blandet. (Skrab evt. kanterne med en dejskraber så det hele kommer med). Rør gradvist melet i, og rør godt hver gang. Skru op til høj hastighed, rør til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. Hæld dejen over i den klargjorte form og glat med en paletkniv.

Cheesecake:
Kom flødeost, flormelis og vanilien i en røremaskine med flad spartel, pisk det jævnt og tykt for lav hastighed. Tilsæt under piskning et æg ad gangen. (husk at skrabe langs siderne).Dejen skulle nu være jævn og cremet. Der kan evt. skrues lidt op hen mod slutningen så den bliver lettere og luftigere, men ikke for længe da osten kan skille. Smør den oven på brownien med en kniv og glat ud. Bag kagen i 30-40 minutter eller til den er fast at røre ved og letgylden i kanten. (Stadig bleg i midten). Lad den køle helt af inden den sættes på køl i mindst 2 timer (gerne natten over).

Og så skal der laves hindbærfyld ved at komme fløde, flormelis og hindbær i en røremaskine (med flad spartel), og pisk til det er fast, men ikke stift. Vend brownien ud på et skærebræt, og vend den rigtige side opad (altså det hvide opad) og smør hindbærfyldet oven på brownien og pynt med flere hindbær.