• 240 g sukker
  • 4 æg
  • 4 spsk appelsinsaft
  • 3-4 tsk revet appelsinskal
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 120 g smeltet smør
  • Til glasur:
  • 2,5 dl flormelis, sigtet
  • 1-2 tsk fintrevet appelsinskal
  • 10 g smør
  • 1-2 spsk friskpresset appelsinsaft

Smelt smøret og lad det stå og afkøle.
Pisk sukker, æg, appelsinsaft og appelsinskal let og skummende.
Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen.
hæld det afkølede smør i og blandog rør det hele godt sammen.
Fyld formene 2/3 op og bag i forvarmet ovn på 180-200 grader midt i ovnen.

Glasur:
Brug en lille ildfast skål og rør det hele sammen til en fast pasta. Tilsæt evt. mere saft hvis der ikk er nok. Sæt skålen over en gryde med simrende vand til glasuren er glat og blank.
kommes varm på de afkølede kager

Tips; hold øje med dem, da det er meget forskelligt hvordan ens ovn er. ved nogle kager bliver bagetien reduceret meget i min ovn fx.
Man kan evt. komme hakket chokolade i bunden af formene inden dejen kommes i. Appelsin og mørk chokolade går godt sammen mums;)

Tip til både kage og glasur; brug evt. økologiske appelsiner, både fordi så er skralden ikk sprøjet plus de har en langt bedre smag (dette gælder fx også citroner;))

Oprindeligt tilføjet på facebook gruppen Opskrifter til søstre.