• Til 12 stk:
  • 125 g blødt smør
  • 2 1/2 dl sukker (ca. 250 g)
  • 2 æg (str. mellem)
  • 3 3/4 dl hvedemel (ca 225 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 2 spsk stødt kanel
  • en håndfuld friske valnødder
  • 2 dl sødmælk (el. letmælk)
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer
  • Kom det ene æg i og pisk godt. tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig
  • Bland mel sammen med bagepulver, vaniljesukker samt de andre krydderier
  • Vend det ( drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken
  • Tilsæt valnødderne allersidst og bland det godt i dejen
  • Fordel dejen i en mellemstor bradepande der dækket med bagepapir
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader
  • Pynt med drysset flormelis efter behag
Tips: man får en rigtig lækker og luftig  kage hvis man bruger en bagemaskine.
Når man bager en kage og mærker efter den stadig ikke er helt færdig (med en gaffel/kniv), kan man dække  den med noget bagepapir, så kagen ikke bliver for mørk
God fornøjelse;-)