• Det skal man bruge (ca. 18 stk):
  • -
  • 200 g rørsukker
  • 200 g smør
  • 2 tsk vanilesukker
  • 6 æg
  • 1 dL kærnemælk
  • 40 g finthakkede mandler
  • 170g mel
  • råsyltede rabarber:
  • 150 g rabarber
  • 50 g flormelis
  • -
  • Rabarber buttercream til ca. halvdelen (cirkamål):
  • 2 spsk smør (helst usaltet)
  • 4-6 spsk flormelis
  • 2 spsk saft fra de råsyltede rabarber
  • 2 spsk rabarber- jordbærmarmelade

Den her blev jeg inspireret af Mette Blomsterbergs Det søde liv. En opskrift jeg fandt i søndagsavisen. Jeg har lavet en del om på opskriften, bl.a tilføjet kærnemælk og ændret på nogen mål og ingredienser. Hun lavede også en marengs som topping som hun lige brændte af. Men jeg syntes at en buttercream icing med rabarber- jordbær passede bedre til. Buttercreamen lavede jeg lidt på øjemål og hvad jeg lige syntes og brugte min hjemmelavede marmelade med rabarber til den. Mums de smagte bare godt!

1. Hak rabarberne i små stykker og bland med flormelis. Stil dem på køl i minimum en time.

2. Pisk smør, sukker og vanilje til en cremet masse.

3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.

4. Si saften fra rabarberne og drys dem med 2 spsk af melen. På den måde synker de ikke til bunds i kagedejen. Gem saften til buttercreamen.

6. Bland nu rabarber og de hakkede mandler i dejen og vend til sidst melen i.

7. Fordel dejen i muffinforme (3/4) og bag den i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.

8. Mens de bager og køler lidt af laves buttercreamen ved at piske smøret blød og cremet. Tilsæt derefter halvdelen af flormelisen og pisk godt. tilsæt til sidst de øvrige ingredienser og resen af buttercreamen og pisk til den rette cremede konsistens. Tilsæt evt mere flormelis.

9. Når kagerne er kølet af pyntes med buttercreamen.

God fornøjelse;)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.