• Til Tærtebund:
  • 100 g mandler blendet fint
  • 150 g mel
  • 75 g flormelis
  • 125 g kold smør
  • 1 æg
  • -
  • Til Philly-creme:
  • 250 g philladelphia eller anden neutral flødeost
  • 2 dl piskefløde
  • 5 tsk vaniliesukker
  • -
  • 100g hakket chokolade
  • masser af jordbær i flotte skiver:)

Jeg plejer normalt at lave en mascarpone creme, men det har jeg ikke kunne finde i butikkerne i dag, så jeg brugte flødeost i stedet og fik i hvertfald et ligeså lækkert resultat. Min far og min mand syntes faktisk det var endnu bedre, så mon ikke det den her opskrift der bliver brugt i fremtiden:)

1. Bland mandler, mel og flormelis i en skål. Smuldr den kolde smør i og saml dejen med ægget. Stil i køleskabet i en halv times tid til afkøling.
2. Rul dejen ud og dæk med den et tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min til den er sprød og gylden.
3. Mens den er varm fordeles den hakkede chokolade udover den bagte tærtebund og i det den smelter fordeles den ud over bunden. Afkøl helt.
4. Pisk ingredienserne til cremen og fordel over.
5. Pynt med jordbærene og server afkølet med en dejlig kop te.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.