• 250 g smør
  • 5 æg
  • ½ kg sukker
  • 130 g mel
  • 100 g kakao
  • 30 g valnødder
  • 40 g mørk chokolade
  • FROSTING:
  • 200 g flormelis
  • 30 g kakao
  • 75 g smør
  • 150 g flødeost

Smelt smør, og lad det afkøle. Imens piskes æg og sukker hvidt og luftigt.

Bland mel og kakao, hæld det i æggeblandingen, og pisk godt. Tilsæt herefter det smeltede smør, og bland igen. Hak valnødder og chokolade, og vend det i dejen med en dejskraber.

Beklæd et ovnfast fad (30 x 25) med bagepapir, og hæld dejen i.

Bages ved 170 grader i 30-35 min.

Imens laves frostingen. Bland flormelis, kakao og stuetempereret smør (ikke smeltet!) i en skål. Tilsæt flødeosten, og bland det godt med el-piskeren, indtil frostingen bliver let og cremet. Det skal piskes i ca. 4 min, men pas på at du ikke pisker for længe, for så bliver frostingen for “våd”.

Når kagen er helt afkølet, fordeles frostingen over, og kan evt. serveres med friske jordbær.

Velbekomme!

OBS! På billedet er der lavet en større portion end ovenstående 🙂