• 400g kyllingeinderfillet (eller bare filletter)
  • mel
  • 2 æg
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • rigeligt med salt
  • peber
  • Rasp eller brødkrummer fra gammelt brød
  • ca. 1/2 l olie til stegning

I går aftes havde jeg lyst til lidt junk, og fik helt vildt lyst til dypstegte kyllinger. Det smager altså bare godt. Så engang i mellem må man godt synde lidt. Jeg lavede dem ala små chickennuggets (men selvfølgelig uden most kyllingekød med skind og brusk og alle mulige kunstige smags- og tilsætningsstoffer).
En essentiel ting når man dypsteger kød, er at man har tilsat krydderiene til den piskede æg og ikke i brødkrummerne. På den måde bliver krydderiene ikke forhindret i at nå ind til kyllingekødet og give den krydrede smag som man ønsker. Man kan også bruge de krydderier man ønsker, såsom indisk gharam masala eller f.eks tandoori.
Det er en meget ligetil opskrift og jeg serverede dem med en lækker karrysovs, vilderis og sprød salat af romaine, blomme-cherrytomater og avocado). Mums det smagte lækkert.

1. Skær filletterne i passende stykker, dup dem tørre og vend dem i mel.
2. Pisk æg og krydderier sammen.
3. Vend kyllingestykkerne i æg og dernæst brødkrummer.
4. Opvarm olien til den begynder at lave små bobler.
5. Frituresteg kyllingestykkerne og server enten som snack med chilisauce eller som måltid med karrysovs, vilderis og sprød salat.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.