• 2 dl lunken vand
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 10 dl mel
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • (evt. andre italienske krydderier)
  • FYLD:
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 125 g mozzarella
  • 300 g revet ost
  • ca. 300 g kyllingebrystfilet (jeg bruger 2 stk)
  • Karry
  • 2 spsk grønne/sorte stenfri oliven
  • Jalapeños
  • 4 spsk ananas i tern
  • Oregano

Jeg er den type, der bare slet ikke er god til det med dej. Det går næsten altid galt for mig. Derfor gør jeg meget ud af, at finde den helt rigtige opskrift, som bare ikke kan gå galt, og som samtidigt smager godt 🙂 Og så var det jeg faldt over denne opskrift;

(2 pizzaer)

Varm mælken i en mikrobølgeovn, indtil den er fingervarm. Hæld den fingerlune mælk op i en skål med det lunkne vand, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og krydderier (du kan også prøve at tilføje flere krydderier end dem der står i opskriften). Hæld melet i, og tilføj eventuelt lidt ekstra mel, hvis dejen er for klistret. Dejen skal være dejlig blød, og slippe bordet under æltning. Ælt dejen i nogle minutter, og lad den hæve i en times tid.

Efter hævning deles dejen i to, og rulles ud til to lige store pizzaer. Lad dem efterhæve i et kvarters tid med et rent klæde over.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Imens skæres kyllingefilletterne i små strimler, og steges i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og karry.

Fordel et tyndt lag tomatpuré over på det to pizzaer, efterfulgt af et lag med de hakkede tomater (tomaterne skal blendes, før det fordeles over pizzaen). Kom lidt revet ost på (evt. også skiver af mozzarella), og herefter kylling, oliven, jalapeños og ananas.

Bag nu pizzaen i 20 min. Efter de 20 min tilsættes mere revet ost, og pizzaen bages videre i 5-8 min.

Når pizzaen er helt færdig, drysses en smule oregano over.

Velbekomme! 🙂