• 1 pakke fuldkornslasagneplader
  • -
  • Til Kyllinge/tomatsauce:
  • 500g kyllingeinderfilletter (eller bryst) skåret i skrimler
  • 1 stort eller 2 små løg (hakket)
  • 2 store fed hvidløg (hakket)
  • 1 perberfrugt (halv gul og halv rød)
  • ca. 5 champignoner (hakket)
  • 2 gulerødder (revet)
  • 5 frosne kugler helbladet spinat (optøet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ca. 250 ml vand
  • 1 tern maggi kyllingeboullion
  • Salt og peber
  • en håndfuld krydderurter (oregano, timian og basilikum)
  • -
  • Til (oste)Bechamelsauce:
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • ca. 0,5l halvt madlavningsfløde halvt mælk
  • et drys (ca. 2 spsk) revet mozzarellaost
  • 1 tsk revet muskat
  • salt og peber
  • revet mozzarellaost
  • lidt ekstra madlavningsfløde

I en rigtig lasagne skal man ikke være nærig med osten og den skal helst være rigtig saftig. Så brug rigelig med ost, bechamel og lav en rigtig god tomatsauce. Den her blev i hvertfald en rigtig bombe man nok ikke skal spise hver dag:) Jeg serverede den med en frisk og syrlig salat, lavet af salatblade, cherrytomater, lækre græske kalamata oliven, og en citron-olivenolie-hvidløgsdressing.

1. Steg kyllingestrimlerne til de er gennemstegt. Tilsæt de hakkede løg og svits yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg og svits et par minutter mere.

2. Tilsæt de revne gulerødder, champignoner og peberfrugt og svits med i ca. 5 min. Tilsæt nu de hakkede tomater, vand og boullion samt krydderier og bring det saucen i kog, og lad den derefter stå og småsimre ved lav varme mens du laver bechamelsaucen.

3. Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres forsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælk/fløde lidt ad gangen, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når saucen er kogt igennem et par minutter, smages den til med salt, peber, revet muskatnød og ost.

4. Nu skal lasagne’en bygges. Kom lidt af tomatsaucen i bunden af en bradepande. Kom et lag lasagneplader nederst. Kom dernæst kyllinge/tomatsauce over og spred lidt spinat henover. Kom bechamelsauce og revet ost over som det sidste. Læg nu endnu et lag lasagneplader og gentag indtil du ikke har mere af hverken bechamel, kyllingesauce eller plader.

5. Bag i ovnen ved 250 grader- ikke varmluft, i 20-30 min.

6. Server en frisk salat til. Velbekommen:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.