• 2 auberginer, skåret i skiver
  • 7-8 kartofler skåret i skiver
  • KØDSOVS:
  • 500g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 store friske tomater (gerne bløde)
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ spsk.tomatpure
  • Vand
  • Salt
  • Peber
  • BECHAMELSOVS
  • 3 spsk smør
  • 3 ½ spsk mel
  • 6 dl mælk
  • Salt
  • Peber
  • ANDET:
  • Revet ost til toppen

1) Kog kartoflerne til de er nogenlunde bløde (de skal stadigvæk være LIDT hårde, så giv dem 5 min mindre end normalt)

2) Skær de nedkølede kartofler i skiver

3) Skær auberginerne i skiver

4) Kom begge grøntsager på en bageplade, pensel med olie og kom dem i ovnen under grillen, indtil de er brune (husk at vende dem om så de bliver brune på begge sider)

Til kødsovs
1) Hak løg. Løg, hvidløg og hakkekød svitses indtil det det har fået farve

2) Tilsæt de andre ingredienser og lad det koge i ca. 20 min

3) Smag til med salt, peber og andre krydderier hvis man ønsker dette

Bachemelsovs
1) Smør smeltes

2) Mel, salt og peber tilsættes, og der piskes (her vil der blive dannet en mel klump – no worries, det normalt).

3) Mælken tilsættes lidt efter lidt (mens man pisker).
4) Når alt mælk er tilsat, piskes indtil sovsen har fået en tyk konsistens.

Sammensætning:
1) I et ildfast fad lægges et lag auberginer, et lag kødsovs, et lag kartofler og et lag bachemelsovs.

2) Man forsætter sådan, og slutter af med bachemelsovs.
Jeg plejer selv kun at komme bachemelsovs på toppen, og ikke imellem fordi det er nemmere og man får alligevel samme resultat

3) Drys revet ost på toppen og smid det hele i ovnen under grillen i 5-10minutter (indtil osten er gylden)

Velbekomme!

 

Billede credit