• Til flødekartofler:
  • Så mange kartofler man kan spise skåret i tynde ringe
  • Fløde og mælk så det lige dækker kartoflerne (2/3 fløde, 1/3 mælk)
  • et fed hvidløg (finhakket)
  • 1/2 lille løg (finhakket)
  • 1/2 tsk friskkværnet muskat
  • salt og peber.
  • Revet mozzeralaost til gratinering.
  • 4 lammekoteletter
  • Til æble- sveskepakker:
  • 3 æbler
  • håndfuld stenfri svesker
  • friskkværnet peber
  • 2 nellikkerfrø

I dag var jeg nede hos min lokale slagter og fik sådan lyst til de lammekoteletter han havde i vinduet. På meget kort tid havde jeg mit hoved forestillet hvad de skulle serveres med; flødekartofler og små staniolpakker med æbler og svesker. Kombinationen af de sure æbler, de søde svesker og kødet var simpelthen så lækker:)

1. Kartoffelringene kommes i et ovnfast fad og krydres med hvidløg, løg, muskat, salt og peber. fløden og mælken hældes på og fadet stilles på nederste rille i ovnen ved 250 grader – ikke varmluft. de skal ca. have 45 min.

2. Staniolåakkerne med æble og sveske gøres klar. Æblerne skæres i tykke både og kernehuset skæres fra. æblerne og sveskerne deles i to lige tore potioner og anrettes på en stykker staniol. krydres med peber og et nellikkerfrø, og smides i ovnen 15 min. inden kartoflerne er færdige. Samtidig gratineres flødekartoflerne med revet mozzerallaost.

3. Kotelletterne kan nu steges på en grillpande uden fedt. De krydres med salt og peber og steges 3-4 min på hver side.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.