• 1 hakket rødløg
  • 1 hakket gult løg
  • 2 store hakket fed hvidløg
  • 1/2 hakket frisk rød chili
  • 500 gram hakket oksekød
  • Stor håndfuld frisk timian og oregano (hakkes) -man kan sagtens bruge tørrede.
  • 2 revet gulerødder
  • 1,5 forskellig farvet peberfrugt (hakket)
  • 1 lille dåse majs
  • 1/2 pakke brune champignon (hakket)
  • 1 dåse hakket flåede tomater
  • Salt og peber
  • 2-3 dl. bouillon
  • 250 gram fuldkornsspaghetti
  • bouillon
  • garnering: revet primadona ost

Nogle dage har man ikke lyst til at lave det helt store. Man har måske ikke haft tid til at købt ind, måske skal det bare gå hurtigt. Spaghetti bolognese smager faktisk ganske godt. Det er en klassiker de fleste synes om. Min udgave plejer normalt at være rig på grøntsager, nærmest flere grøntsager end selve kødet. Men det kan man jo variere som man har lyst til. Hos mig er det normalt ikke en ret jeg køber ind til, men har tit ingredienser liggende i køleskabet og fryseren. Det bliver normalt forskelligt fra gang til gang, hvad jeg kommer i sovsen. Jeg har stadig min dejlige urtehave, så der blev nippet rigeligt af oregano og timian.

Brun løgene i lidt smør til de er gennemsigtige og tilsæt de hakkede hvidløg og chili. svits i et par minutter og tilsæt derefter den hakkede oksekød.
Når kødet er gennemstegt tilsætter man de hakkede krydderurter og lader deres aromaer trænge ind i kødet et par minutter. Tilsæt nu grøntsagerne lidt efter lidt. Først peberfrugten, dernæst champignonerne efterfulgt af gulerødderne og majsene. Lad nu grøntsagerne svitse med et par minutter og tilsæt derefter de hakkede tomater og bouillonen. Smag sovsen til med salt og peber og lad den nu småkoge i ca. 15 minutter. Jo længere tid den får lov til koge jo mere intens og kraftfuld bliver den i smagen.
Mens sovsen står og simre koges spaghettien al dente og retten anrettes på en tallerken med revet ost over. Velbekommen!

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.
Billede credit: camknows, Creative Commons.