• Til tunfrikadellerne:
  • 2 dåser tun
  • 2 små æg eller 1 stort
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 løg (hakket fint)
  • 1 dl mælk
  • 50-100g. fetaost (smuldret)
  • mel eller rasp til at samle farsen
  • 1 tsk revet muskat
  • salt og peber
  • Til sovsen:
  • 1 løg (hakket)
  • 3 tomater (hakket)
  • 1 dåse hakket flåede tomater
  • en lille håndfuld friske krydderurter (timian, oregano, basilikum) eller tørrede (hakket)
  • 1 lille dåse ananas
  • salt og peber
  • -
  • Boghvedepasta eller alm. fuldkornspasta
  • Revet parmasan eller anden ost

Er man til noget hurtigt en dag eller er det sidst på måneden hvor lommerne føles lette, er det her en perfekt ret at lave. Den er billig, simpel og så smager den bare rigtig godt. Man kan også gemme nogle af tunfrikadellerne til en lækker rugbrødsmad dagen efter.

1. Bland alle ingredienserne til tunbollerne og rør det godt sammen så den bliver en ensartet masse. Form farsen til små boller eller frikadeller og steg dem i lidt smør og olie.

2. Tag tunbollerne op af gryden og brug den samme gryde til at tilberede sovsen. Svits løget til de bløde og kom krydderurterne ved. Svits i et par minuter og tilsæt de hakkede tomater. Kog sovsen op og lad den simre i ca. 10 min. smag til med salt og peber.

3. Tilsæt tunbollerne og ananasen og lad sovsen koge i yderliger 10 min.

4. I mellemtiden har man kogt pastaen al dente. Og det hele anrettes på en tallerken med revet ost drysset på.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.