• 175g smør + lidt til formen
  • 175g sukker
  • 3 æg
  • revet skal fra en 1/4 økologisk citron
  • 1 tsk vanilie
  • 125 g hvedemel + lidt til formen
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt nellike
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • en knivspids revet muskat
  • 3-5 æbler
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 spsk sukker
  • et drys mandelflager

Mmmm æblekage…den her kan man ikke få nok af. Det er en opskrift jeg har taget fra Nanna Simonsens “Smag på Danmark”, og den kan helt sikkert anbefales. I min opskrift har jeg skiftet ingefæren ud med kardemomme og vanilie og tilføjet lidt ekstra æbler, men det gør den ikke dårligere! Dejlig luftig og smager dejligt af en masse varme krydderier og æbler.

1. Rør smør og sukker sammen så det er hvidt og blødt. tilsæt æggene, et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt citronskal og vanilie.

2. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det og krydderierne i.  Ovnen tændes på 200 grader -ikke varmluft.

3. Smør en sprigform eller tærteform med smør og drys med et tyndt lag mel, og bank det overskyddende ud.

4. Vask og tør æblerne, halver og fjern kernehus, blomst og stilk.  Skær dem i både og læg halvdelen i bunden af formen og fordel dejen udover.

5. Arranger resten af æblerne flot oven på dejen og drys med kanel, sukker og mandler.

6. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. Brug en strikkeping eller andet til at se om kagen er færdig. Når kagen er færdig og afkølet tages den ud af formen.

7. Server med en lille ske creme fraiche. Velbekommen:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.