• 3dl sukker
  • 4 æg
  • 3,25 dl mel
  • 2tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 175g smeltet smør
  • 200g meget finhakket mandler (helst blendet)
  • 4 økologiske appelsiner
  • 75g chokolade (kan undlades)
  • Til sirup:
  • saft fra 1-2 appelsiner
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • ca. 1-2 dl sukker

Den her appelsinkage fandt jeg på en af irma’s opskriftsløbesedler for mange år siden. Jeg lavede den en gang, hvor den blev en rigtig succes. Jeg har ændret lidt på målene og tilføjet chokoladestykkerne og lavet en appelsinsirup som jeg glaserede kagen med til sidst.

Smelt smørret. Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner. Blend eller hak mandlerne meget fint. Pisk sukker og æg sammen. Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend mandler i. Rør smørret i. Rør 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i.

Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i ca. 40 minutter. Tag ud og afkøl.

Kog alle ingredienserne til sirupen op, sku ned og lad sirupen simre ved svag varme til den er kogt ind til tykkere sirup. Dryp appelsinsirup over kagen og server. Velbekommen!

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.