• 350 g blødt smør
  • 350 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 5 æg
  • 350g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 3 tsk bagepulver
  • 7,5 fintrevne gulerødder (ca. 450 g)
  • 100g hakkede valnøddekerner
  • 2,5 dl rosiner
  • -
  • Til Creamfrosting
  • 300g flødeost
  • 75 g flormelis (ca. 1,5 dl)
  • 3 tsk fintrevet citronskal
  • 3 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk vaniliepulver

Her hos mine forældre står den altid på noget lækkert efter aftensmaden om aftenen. Og i dag var det min lillesøster Mona på 13 år, der valgte at lave en lækker gulerodkage til os. Det var virkelig en lækker mundfuld, som var en gennemført sammensætning af den lidt syrlige cream og den krydderet kage. Opskriften er helt sikker værd at prøve. Jeg nåede lige at få et billede inden den var helt forsvundet:)

1. Pisk smør og brun farin godt sammen.
2. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg
3. Bland mel, kanel og bagepulver og bland i æggemassen.
4. Tilsæt de øvrige ingredienser og fordel i en form og bag ca. 30 min ved 200grader.
5. Bland ingredienserne til creamfrostingen og fordel over kagen når den er afkølet. Pynt evt. med flere valnødder og server med en dejlig varm kop urtete:) Velbekommen.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.