• 200g blendede mandler
  • 6 æggehvider
  • 200g sukker
  • -
  • Til hindbærskum:
  • 200g hindbær
  • 3 dl piskefløde

I dag fik jeg en veninde på besøg som har glutenintolerance. Inden hun fandt ud af at hun havde denne allergi, var hun SÅ glad for alt hvad der havde med brød og kager at gøre. Hun er stadig helt vild med de ting men kan bare ikke spise dem, hvilket jo er rigtig ærgeligt. Jeg søgte derfor lidt på en lækker kage jeg kunne lave til hende uden mel. Det er jo ikk lige det nemmeste i verden. Kage uden mel?? nej vel. Men jo, fandt den her lagkage på MissMuffins blog og den smagte bare herligt – og var rigtig nem at lave. Jeg havde lidt hjemmelavet creme tilbage fra nogen fastelavnsboller jeg lavede for nogen dage siden, som jeg rørte op med den piskede fløde. Ellers kan man bare nøjes med flødeskum.

1. Pisk hviderne stive og tilsæt derefer sukker lidt ad gangen til en sej marengs.

2. Vend forsigtigt de blendede mandler i.

3. Fyld dejem i 2 smurte tærteforme (eller silikone) og bag ved 180 grader i 25-30min. Lade dem køle af og vend forsigtigt ud af formen.

4. Pisk fløden stiv og smag til med en smule flormelis. Mos hindbærene let og bland med flødeskummen.

5. Kom hindbærskummen mellem mandelbundene og server med et drys flormelis.

Pynt med bær (jordbær, hindbær eller blåbær) inden servering.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.