• 1 pakke ladyfingers
  • 1-2 dl kold stærk kaffe
  • 1 bk mascarpone (250g)
  • 60g sukker
  • 3 æg pastauriseret (delt i hvider og blommer)
  • 2 tsk vanilie
  • revet mørk chokolade
  • friske jordbær

Tiramisu på italiensk betyder “A pick me up” på engelsk, altså er det en form for energibooster. Navnet refererer nok til indholdet af kaffe, som jo er kendt for den opkvikkende effekt fra coffeinen. I hvertfald er Tiramisu ikke bare en opkvikkende dessert med en super lækker en af slagsen. Den er utrolig simpel og ikke mindst nem at lave, og så smager den endda endnu bedre næste dag. Jeg kan varmt anbefale den, hvis man skal have gæster eller bare forkæle sig selv. Vil man give den et sommerpift skal man servere den med jordbær, som passer rigtig godt til. Min version er uden alkohol 🙂

1. Mascarpone, sukker, blommerne fra æggene og vanilien piskes godt sammen til en creme. Hviderne piskes stive og vendes i cremen.

2. Ladyfingers fordeles i et fad og spædes med den stærke kaffe, cirka en teske per ladyfinger. Jeg kan godt li at lave dobbeltlag, så del cremen i to og begynd med et lag ladyfingers, et lag tiramisu creme, et lag ladyfingers og til sidst et lag creme øverst.

3. Lad nu tiramisuen stå i køleskabet i nogen timer, så ladyfingerne bliver rigtig bløde og riv c mørk hokolade på den, inden servering. Server også med friske jordbær skåret i halve.

Velbekommen!

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.