• Chokoladekage:
  • 150g smør
  • 250g brunfarin
  • 3 æg
  • 180 g mel
  • 2 tsk vanilie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 40 g kakaopulver
  • 150 g god mørk chokolade
  • 3 dl kærnemælk
  • -
  • Trøffel:
  • 2 dl piskefløde
  • 200g mørk chokolade
  • -
  • Hindbærskum:
  • Stor håndfuld optøet hindbær
  • 2,5 dl piskefløde

Snart med chokoladetrøflen da den skal køles:
1. Opvarm fløden i en kaserole til lige inden kogepunktet.
2. Smelt chokoladen i fløden og rør til en homogen masse.
3. Stil på køl i fryser ca. 1 time.
4. Pisk den let efter afkøling.

Kagen:
1. Pisk smør og brunfarin til en ensartet masse.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
3. Bland alle de tørre ingredienser (mel, vanilie, bagepulver, natron og kakaopulver) og tilsæt til æggemassen sammen med kærnemælken.
4. Smelt chokoladen over vandbad og bland i kagedejen.
5. Bag kagen på midterste rille ved 190 grader (ikke varmluft) i 50-60 min.
6. Lad kagen køle før den vendes ud af formen.

Hindbærskum:
1. Pisk fløden til den er rund.
2. Mos hindbærene let og bland i fløden.

Skær kagen i to bunde og smør hindbærskummen på den ene. Læg den anden bund på og smør chokoladetrøflen på kagen.

Velbekommen!

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.