• 2 tomater
  • 1/4 agurk
  • 1 gulerod
  • 1 forårsløg
  • 1 peberfrugt (flottest med en blanding af gul, grøn og rød)
  • 1 lille bundt persille (helst bredbladet)
  • 1/4 romaine salathoved (iceberg kan bruges)
  • 2-3 stilke pebermynte
  • 3-4 radiser
  • (håndfuld granatæble, hvis man har)
  • (Et par stilke timian, hvis man har)
  • Til dressing:
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk eddike
  • 2 spsk Sumak*

Denne farverige sprøde salat er en libanesisk salat, som mange libanesere slet ikke kan undværre når den hellige måned Ramadan begynder. Efter man bryder fasten med en daddel og et glas vand spises denne lækre, syrlige salat med stegte brødstykker (ala croutoner). Salaten kan laves efter ens eget temperament. Det handler bare om at finde alle de lækre grøntsager man kan komme i tanke om frem, og så ellers bare gå i gang med at hakke løs. Jeg bruger altid nogle “grund-ingredienser” som jeg altid har liggende, men tilføjer gerne andre lækkerier når der er mulighed for det.

Når man har fundet alt det grønne man begærer frem, går man bare i gang med at hakke alle grøntsagerne i rette små stykker. Dressingen røres sammen og vendes i salaten.  Man variere som man har lyst. Man kan skifte Romaine salaten ud med andet salat, eller undlade noget helt. Libanesere plejer at stege arabisk durumbrød sprødt i lidt olie og drysse det på salaten.

*Sumak er et syrligt mørkerødt krydderi som kan købes hos de fleste arabiske grønthandlere.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.