• 500 gr lammekød med ben, oksekød med ben eller kyllingelår
  • 1 stort løg
  • 1 stor tomat
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1tsk gurkemeje (med top)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 spsk salt
  • 100 gr selleri (stilk)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld hakkede selleriblade
  • 1 håndfuld grønne linser
  • 1 håndfuld udblødte kikærter el. fra dåse
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld pasa efter eget ønske (jeg bruger fuldkornspasta)
  • 3 ltr vand

hak løg, persille tomat og selleri helt fint, og svits det i gryden i olivenolien ved svag marme. efter ca 5 min tilsættes kød og alle krydderier. tilsæt 1/2 ltr vand og lad det komme i kog, nu kan du skrue helt op for varmen, og når det rigtig koger tilsætter du vand lidt efter lidt. der skal ikke for meget vand ved suppen skal være fyldig og ikke alt for tynd. tilsæt nu linser og kikærter og tomatpure. hvis du bruger kikærter på dåse skal de først i ca 20 min før suppen er færdig sammen med pastaen. lad koge til kødet falder fra benet og linserne er helt møre. smag til med salt og evt bullion. server suppen med en skive citron til og pynt med frisk brebladet persille. sahteen/velbekommen!

jeg har valgt ikke at komme meljævning i da jeg synes suppen er rigtig lækker sådan her. i den originale marrokanske opskrift skal der meljævning i.

Billede credit: Hirian Aldizkaria, Creative Commons.