- 4 laksefilletter
- saften fra 1/2 citron
- salt og peber
- 1 rulle butterdej jeg købte i føtex, man kan også købe dem i plader.
- 1/4 liter fløde
- 1 lille løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 3 champignoner i tynde skiver
- Spinat (jeg havde hele frosne spinatblade, brugte 3-4 kugler)
- 3-4 saftige cherrytomater hakket i mindre tern
- saften fra 1/2 citron
- salt og peber
- lidt frisk revet muskatnød
En laks per person er rigeligt. Så man køber så mange laksefilletter man skal bruge og butterdej i forhold til det. Jeg lavede 4 stk. og her er opskriften på dem.
1. Lav først saucen til pakkerne. Svits hakket løg og hvidløg i en kasserole og tilsæt hakket chapimgnon. Skru ned for varmen og tilsæt de frosne spinatkugler (man kan også tø dem op inden i en microovn). Læg låg på og lad kuglerne tø op.
2. Tilsæt tomaterne, saften fra citronen og hæld fløden ved og lad den småkoge i nogen minutter tilal smagen er fremhævet. Smag til med muskat, salt og peber.
3. Skinden fra laksefilletterne skæres fra.
4. Del den udrullede butterdejen i 4 lige store firkanter og kom laksefilletten i midten. krydre med salt og peber og et squeeze citron. Fordel spinatsauce udover den og pak den ind med butterdejen.
5. Stil dem på en bageplade med bagepapir i midterste rille af ovnen på 200 grader- ikke varmluft, og bag i 15-20 min til laksen er gennemstegt og butterdejen er gylden.
Server med en frisk salat (evt. mangosalat)
Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.