• Til Bund:
  • 10 stk hvidt toast
  • 50g smeltet smør
  • -
  • Til Fyld:
  • 3/4 l mælk
  • 150 mL semoline
  • 2 spsk sukker
  • 200g revet mozzerella ost
  • -
  • Til Sukkervand:
  • 2 dele sukker til 1 del vand.
  • et sqeeze citron

Det her er en fantastisk dessert der skal nydes varm lige når den er kommet ud af ovnen med en sjat sukkarvand over. Faktisk bliver Knefe ikke nydt som dessert i Libanon men som sen morgenmad. Men det er faktisk ikke så underligt for “kagen” består af brød, ost og grød, definitionen af enhver morgenmad:)
Det er en rigtig lækker hurtig dessert som bare smager virkelig godt.

1. Blend toasten til smulder i en blender eller foodprocessor. Kom bagepapir i en bradepande og bland den smeltede smør ind i toastkrummerne med fingerne på bagepapiret. Fordel massen over bunden ved at trykke den flad med hånden.

2. I en høj pande eller gryde varmes mælken op til kogepunktet og semoline-melen kommes i. Skru ned for varmen og bliv ved med at røre til en lidt tyk grødkonsistens. Tilsæt sukker og lad den opløse.

3. Fordel den revet ost over toastblandingen til sidst semoline-grøden.

4. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min til overfladen begynder at bliver gylden nogen steder og bunden er blevet sprød.

5. Imens koges sukkerlagen i en kasserole til det bliver en tyndtflydende sukkersirup.

6. Den færdigbagte Knefe vendes ud på en stor tallerken, så bunden vender opad.

Server i stykker med sukkervand over.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.