- 3 løg
- 4 fed hvidløg
- 1½ dl røde linser
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 3 spsk tomatpuré
- 2 liter kogende vand
- 1 grøn chilipeber
- 7 store kartofler
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 1 tsk karry
- 2 tsk timian
- 1 tsk paprika
- Salt
- Peber
- 1½ dl creme fraishe
Skyl linserne, og hak løg og hvidløg. Svits løg, hvidløg og karry i nogle minutter i en varm gryde med lidt olie.
Tilsæt linserne og tomatpuré. Opløs bouillonterningerne i kogende vand, og hæld det i gryden, efterfulgt af chili, timian, paprika, salt og peber. Lad suppen koge i en halv times tid.
Tilsæt nu kartofler, gulerødder og peberfrugt i tern, og lad det koge videre i 15-20 min.
Purér suppen med en stavblender, og tilsæt til sidst creme fraishe.
Pynt med hakket persille, og prøv evt. med rugbrødscroutoner til.