• 150 g blødt smør (stuetempereret)
  • 70 g flormelis
  • 2 tsk vanilje
  • 250 g mel
  • 1 æg
  • 1 dl hindbærsyltetøj
  • GLASUR
  • 1,5 dl flormelis
  • 1 spsk vand (+/-)
  • Krymmel eller frysetørrede hindbær/jordbær

Jeg har flere gange lavet hindbærsnitter, men den her opskrift topper uden tvivl de tidligere opskrifter. Den er både nemmere, men smager også bedre!

Bland smør, flormelis, vaniljesukker og mel i en skål. Sørg for at smørret er godt opløst.

Tilsæt ægget, og saml dejen til en glat dej. Den skal ikke æltes for meget, men kun lige samles. Placér dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud til en flad rektangel. Dejen skal være ca. 2-3 mm tyk. Læg dejen køle af i køleskabet i 30 minutter.

Skær dejen over i to (på langs), og prik huller i dejen med en gaffel. Fordel syltetøjet over den ene halvdel i et jævnt lag, og læg forsigtigt den anden halvdel dej ovenpå.

Bag kagen i 25 min ved 180 grader, og lad den afkøle. Smør glasur på den afkølede kage, og pynt med krymmel eller frysetørrede hindbær/jordbær mens glasuren stadig er våd.

Skær kagen i trekanter eller ruder, og servér 🙂

Velbekomme!