• 1 løg
  • 1 kylling brystfilet
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk gurkemeje
  • 5 små kartofler
  • 1 dl ærter
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 æg
  • 100 g ost*

Mine marokkanske rødder var en smule overrasket, da min svigermor serverede den tunesiske tagine, da den marokkanske tagine er en gryderet bestående af kød og grøntsager (typisk). Og som billedet her antyder, er tunesisk tagine snarere en form for æggekage. Men lækker er den, og MEGA børnevenlig. Det er måske en af de eneste retter, som alle mine tre børn spiser godt af. Og så kan man kamuflere lækre grøntsager heri.

Hak løget fint og steg det af i lidt olie. Når løgene er blevet bløde tilsættes kyllingfilet i tern og steges ved. Tilsæt salt, peber og gurkemeje. Bland godt og lad det stege indtil kyllingen er færdigtilberedt.

Imens skæres kartofler i tern (ca. 1 x 1 cm) og koges i saltet vand. Lige før kartoflerne er færdigkogte, så tilsæt ærterne og lad dem koge med. (Eller kog dem separat).

Når kylling, ærter og kartofler er færdigtilberedte, tages gryden af varmen og det hele blandes i gryden. Pisk æggene og tilsæt dem gryden med friskhakket persille. Tilsæt ost* og smag til med salt og peber. Smør et ovnfast fad med smør og hæld æggeblandingen i. Bag i ovnen i ca. 20-30 min ved 200 grader eller indtil den er færdigbagt. Den er færdig, når du stikker en kniv i og der ikke er noget flydende tilbage i fadet.

Bechfa!

* Jeg brugte revet ost, men man kan bruge hvilket som helst ost.