• 2 mellemstore løg
  • 1 kg kylling/kyllingebryst (hakket i små stykker)
  • 150 ml naturel yoghurt
  • 1/4 - 1/2 litter piskefløde
  • 75 g smør
  • 400 g tomater (i dåse)
  • 1 spsk. Olie
  • 1 spsk. Finthakkede hvidløg
  • 1 spsk. Finthakkede ingefær
  • 2 grønne chili (som skal hakkes i små fine runde skiver)
  • 3 spsk. Finthakkede koriander
  • -
  • -
  • Krydderier:
  • ½-1 spsk. Salt (der kan tilsættes mere alt efter smag)
  • 2-3 spsk. Tandoori masala (kan købes i pakistanske butikker)
  • 1½ spsk. rød chili pulver
  • En lille smule kanel (knivspids - og ikke mere!)
  • ½ tsk. Garam masala (kan undlades - fås i pakistanske butikker)

1. Tilsæt yoghurten i en skål sammen med alle tørre krydderier – samt tomaterne, hvidløg og ingefær. Blend det hele sammen med en stavblender (hvis man ikke har det, kan man bare blende det hele sammen i en almindelig blender og derefter komme det i en stål).
2. Tilsæt herefter kyllingestykkerne i blandingen og bland det godt sammen. Sæt det til side.
3. Varm gryden op med olien og smørret.
4. Tilsæt løgene i gryden, når smørret er smeltet og steg dem til de bliver lysebrune.
5. Kom nu det finthakkede grønne chili i og bland det sammen med løgene. Rør rundt i gryden i 1 minut.
6. Tilsæt kyllingeblandingen i gryden og rør godt i ca. 20 minutter. Hvis det begynder at brænde på, kan man godt komme lidt vand i.
7. Efter 20 minutter er kyllingen godt gennemstegt. Kom herefter det ønskede mænge piskefløde i – mindst 1/4 liter. Og rør rundt i 5-6 minutter.

Så er din butter chicken færdig og lige til at spise. Pynt med koriander – det giver god smag og en fantastisk duft 🙂

Reference: http://sweethomecopenhagen.dk/min-vandrende-butterchicken/
photo credit. cc