• 2 pk butterdej (6 plader pr. pakke)
  • 1 liter sødmælk
  • ½ liter piskefløde
  • 2 spsk vanilje
  • 5 spsk sukker
  • 5 spsk maizena (majsstivelse)
  • Pistacienødder
  • SUKKERVAND:
  • 225 g sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk rosenvand
  • 1 spsk friskpresset citron.

Kært barn har mange navne 😉 Sådan er det tit med de der arabiske opskrifter..

Nå, det her er måske en af de mest simple opskrifter på en arabisk dessert!

Lad butterdejspladerne tø helt op før du bruger dem.

Bland mælk, fløde, vanilje, sukker og maizena i en kold gryde, og pisk det godt sammen. Det er vigtigt, at maizena’en piskes godt ud, så det ikke klumper.

Kog op under omrøring. Når det begynder at koge, skrues ned for varmen så det koger ved svag varme, indtil det bliver en tyk masse.

Del de 12 butterdejsplader i 2 kvadrater (skær dem over på midten), således at du får 24 kvadrater i alt.

Herefter kommer man lidt creme på butterdejen, og lukker dejen sammen i en trekant, ved at føre de to diagonale hjørner sammen.

Bag dem ved 200 grader, til de er gyldne.

Serveres med hakkede pistacienødder og sukker vand.

Sukkervand: Kog sukker og vand op, tilsæt citron og rosenvand, og lad det koge indtil det får en sirup-agtig konsistens.

Sahten! 🙂